Endoskopi ve Biyopsi Sonucu Hk.

Çok
3 yıl 7 ay önce #11971 Yazan: İlker92
Endoskopi ve Biyopsi Sonucu Hk., İlker92 tarafından oluşturuldu
Merhabalar,

Bundan 4-5 ay önce başlayan her yemekte olmayan fakat bazı yemekleri yerken göğüs kafesinde sıkışma, sol kürek kemiğinde ağrı durumdan ötürü gastroenteroloji uzmanına gittim. Endoskopi yapıldı, özofagustan biyopsi yapılmak üzere 3 parça alındı ve aşağıdaki tanılar konuldu;

Tanı: Hiatal Herni, Grade B Özofajit (Barret Özofajit?), Pangastrit, Duodenit

Biyopsi sonucunda ise aşağıdaki tanılar konuldu;

Tanı: 0000/0 Neoplazma rastlanmamıştır ve Özofagus Ülseri.

Mikroskopik Tanı: Ülser, Aktif Kronik İltihap, Reaktif, Rejenatif Değişiklikler

Doktorumla konuştuğumda sonuç olarak Barret olmadığını, Özofagus ülseri olduğunu ve endişe edecek, ciddi bir durumun olmadığını belirtti. 2 ay sonra verdiği ilaçları kullanmamı ve sonrasında tekrar endoskopi yapacağını söyledi. Ciddi bir durum olmasa da mide fıtığı ve reflü nedeniyle ameliyat olabileceğini bunu da 2 ay sonraki endoskopi sonucunda konuşacağımızı belirtti. Endoskopi ve biyopsi sonucuma göre ameliyat olup, olmama konusunda sizlerin yorumu nedir?

Not: Bugüne kadar hiç reflü ilacı kullanmamıştım. Yaklaşık 2 haftadır ilaç kullanmaya başladım ve ilacı içtiğim ilk günden itibaren bütün şikayetlerim geçti. Ayrıca hastalığımın olduğu son 4-5 aydır da yemek yemediğim zamanlarda, gece uyuduğum zamanlarda herhangi bir şikayetim (ağza acı su gelmesi, yanma vs) yoktu.

Şimdiden Teşekkürler,

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Sorumlular: sinanersinömer_eutf
Geliştiren: Kunena forum