Mide fıtığı ameliyatı oldum keşke olmasamıydım!

Çok
14 yıl 9 ay önce - 14 yıl 9 ay önce #7680 Yazan: Gokhan
Merhabalar

Gece yatarken ve sabahları yere eğildiğimde ağzımdan acı su gelmesi nedeniyle doktora gittim Endoskopi yapıldı ve 3 cm mide fıtığım olduğu söylendi ya devamlı ilaç kullanmam gerektiği yada ameliyat olmam gerektiği söylendi bi başka doktorada elimdeki endoskopi raporunu teyid ettirdim ve doğru olduğu söyledi sonuç olarak tam 2 hafta önce Laparoskopik Nissen ameliyatı oldum, ameliyat sonrası gözlemlerim şu şekilde;
ağzımdan acı su gelmesi kesildi fakat sabahları çölde 2 gün susuz kalmış gibi ağzım kuru uyanıyorum,doktoumun iki hafta sonra katı şeylerde dahil herseyi yiyebileceksin demesine rağmen ben 1 tane kiraz yemeyi denedim akşam ama yutamadım su içince yutarım dedim suyu içincede istifar ettim :( aslında istifar edebilmeme sevindim çünkü internette herkes bu ameliyat sonrası istifar edilemeyeceğini yazıyordu,bir diğer beni rahtsız edense yattığım zaman kaburgalarımın bitiği yerde(karın boşluğu başlangıcında) sol tarafımda gözle görülür bir şişlik oluşuyor ayağa kalkınca gidiyor doktor geçer dedi ama bana geçmeyecek gibi geliyor :( sıvı harici en ufak birseyi bile yutamıyorum(kapsül antibiyotik) psikolojik olarak çok kötü durumdayım 2 haftadır görenlerin ilk söylediği şey zayıflamışsın oluyor,ben ne kadar zaman daha eskisi gibi yemek yiyemeyeceğim bu şişlik geçecekmi lütfen görüşlerinizle beni aydınlatın çok mutsuzum:(
Son düzenleme: 14 yıl 9 ay önce Düzenleyen:Gokhan

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
14 yıl 9 ay önce #7684 Yazan: erdal
Gerektiğinde kusma/bulantı önleyici ilaç alın bir süre. Eğer kusabildiyseniz ya çok zorladınız ya da mide kapağında geçişi bekleyen besinler çıktı, ameliyat bölgenizi zorlamamaya çalışın.

Katı besinleri blender ya da doğrayıcılarda öğütün, ya da ağzınızla püre kvamına gelene kadar çiğneyin, 2 hafta sonunda iyi çiğnendiğinde takılma genelde olmuyor, geçerken biraz ağrı hissediyorsunuz, yemekte bol su tüketin.
Yutmakta zorlandığınız kapsüllerin birini açın, eğer içi taneliyse kapsülü azınıza boşaltın, bir süre kapsülleri bu şekilde kullanabilirsiniz.
Bir ay sonra sol tarafınızdaki belirgin şişlik geçmezse (belki karnınızı şişirdikleri gazdır bu, vücut emer) bence tekrar doktorunuza başvurun, ameliyat sonrası karın fıtıkları oluşabiliyormuş bazen.
Acı su artık gelmiyorsa bu bence iyi bir sonuç, moralinizi bozmayın, vücudun yeni düzene alışması için biraz zaman tanıyın, bir kaç ay sonra bu ufak problemlerin de kalacağını sanmıyorum.
Ameliyat sonrası 1 aylık dönemde kilo vermek beklenen bir gelişme. Ben ilk hafta da 5 kilo verdim.

Ameliyat sonrası 2. hafta sonunda iyi çiğneyerek herşeyi yiyebilirsiniz. Ufak bir problemde "artık yutamıyorum" düşüncesine kapılıp sadece sıvı almayın. Bazen unutarak çiğnenmemiş katı lokmalar yuttğunuzda geçişte ağrı ya da takılma olabiliyor, bu durumda hemen sıvı alın. İyi çiğnenmiş besinleri yuttukça mide kapağı bir süre sonra alışıyor ve yutma güçlüğü giderek azalıyor.

Not: Doktor değilim aynı problemden ameliyat oldum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
14 yıl 9 ay önce #7685 Yazan: Gokhan
Hocam değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim

bugün ameliyatımın 15. günü yaralarım gözle görülür şekilde iyileşmiş durumda ameliyat bölgemde ağrım yok denecek kadar az tek şikayetim yiyememek, sıvı şeyler yemeye alıştım artık katı şeyler gözümü korkutuyor yersem çok kötü olacakmışım gibi hissediyorum,birde sağ omuzumdaki ağrı geçmedi özellikle yatarken çok ağrıyor bir an önce eski düzenime kavuşmak istiyorum hocam başka bu ameliyat sonrası dikkat etmem gereken şeyler varmı bana önerebileceğiniz tecrübeli birisi olarak

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
14 yıl 9 ay önce #7686 Yazan: erdal
omuz ağrısı ben de 1 hafta sürmüştü. Bence ağrı kesici almayın. Zamanla mutlaka geçer. Size tavsiyem, önce kavun, karpuz, taneli çorba gibi yumuşak yiyeceklerle başlayın, sonra da makarna ekmek gibi daha katı gıdalara "iyi çiğneyerek" geçin. Takılacak korkusu biraz yersiz, sadece mideye geçişte bazen ağrı hissedersiniz. Sıvıya devam ederseniz, açlık, halsizlik, yorgunluk hisseder gerilirsiniz. Sonuç olarak cerrahi bir operasyon geçirdiniz, elbette bir süre ufak problemler yaşayabilirsiniz. Forumda doktorlarımız var, onlar sizi daha iyi bilgilendirir ama ben siz de önemli bir problem görmüyorum ve ameliyatınız da gayet başarılı geçmiş. Siz, doktorunuzun size verdiği/söylediği öğütleri uygulayın.
Barsak gazı probleminiz varsa forumda bu konuda başlıklar var, "gaz yapan besinler ve yeme davranışları" konulu, bunlara da göz atabilirsiniz. Moralinizi yüksek tutun.

geçmiş olsun

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
14 yıl 9 ay önce #7687 Yazan: Gokhan
Birazdan doktorumu arayacağım bundan sonrası için ne yapmam gerektiğini soracağım, bu arada az önce lavobada yaralarımı kontrol ederken sağ tarafımda açılan yerden misine ipi gibi bi şeffaf bir ipin 1 cm kadar yara kabuğuyla birlikte dışarda durduğunu gördüm :o diğer açılan yerleride elimle yokladığımda hepsinde olduğunu gözlemledim :? korktum açıkcası :?

bugünden sonra artık yavaş yavaş açmayı düşünüyrum dediğiniz gibi bakalım neler bekliyor beni:oops:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
14 yıl 9 ay önce #7706 Yazan: Koray Tuncer
Sayın GkhnFB,

Öncelikle şunu vurgulamak lazım ki, geçirdiğini operasyonun tek etkisi reflü yakınmalarınızın düzelmesidir ki, Siz de artık acı su gelmediğini ifade ediyorsunuz. Yani reflü yakınmanız gerilemiş.

Fakaaaat, uygulanan operasyon çok çok basit bir operasyon değildir ve sindirim ile ilgili bazı yan etkiler ortaya çıkabilir. En önemlisi de yemek borusu alt ucunun sıkılaştırılmasına bağlı olarak, katı lokmaları yutmakta zorlanma, geğirememe, yutulan havanın geğirme ile çıkarılamaması sonucu ortaya çıkan şişkinlik vb'dir. Katı lokmaları yutmakta zorlanma olayında ben 2 haftada hemen belli bir düzelme olmayabileceğini ve bu sorunun 6-8 haftaya kadar uzayabileceğini düşünüyorum. Erdal arkadaşımızın önerileri son derece yerindedir. Blender desteği ile katı gıdaları mama kıvamına getirerek yemeyi deneyebilirsiniz.

İlk haftalarda kilo vermek genelde beklenen bir yan etkidir, bu konuda endişeye kapılmak yersizdir.

Omuz ağrısı da genelde başlangıçta olabilirse de, sonradan geçmesi beklenir.

Anlattığınız dikişlerin de çok önemli olduğunuz zannetmiyorum, ama bu konuda net yanıtı hekiminizden almanız en uygunudur.

Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Sorumlular: sinanersinömer_eutf
Geliştiren: Kunena forum