Niçin Gastroenterologlar reflüyü önemsemiyor?

Çok
11 yıl 2 ay önce #9945 Yazan: serkan üstün
Bu siteyi yeni buldum .Keşke daha önce farketseydim.3 yıldır reflü ile yaşıyorum bu süreçte 4 enoskopi ve 6 gastroenterolog kontrolünden geçtim.Şikayetim tipilk reflü kısmi ilaç cevabı vardı.Endoskopide hiatal yetmezlik,Grade a özofajit, Phmetre 92,Lasor çift dozla rahatlama oluyordu.Genelde gastroenterologlar asit düşürücü ile idare et tarafındalar.İstanbulda son iki gastroeneterolog ameliyat olabilirsin ama diye başlayıp, ameliyatı kötüleyen açıklamalar yaptılar.Son Gastroenterolog ameiyat olacaksan Prof Ahmet Türkçapar a ol, endoskopi kontrollerim çok iyi ,en tecrübeli o dedi.Ahmet hoca ameliyat dışında hastaya yaklaşımı çok iyi.Ameliyat olalı hiç bir şikayetim yok.Bana monometri ile kontrol yaptırıp,uzun bir topet ameliyatı yaptı.Söylediğine göre her hastaya değişik ölçülerde sargı yapıyormuş,gaz daha az oluyormuş.Kliniğinde değişik merkezlerde ameliyat olmuş düzeltilmek üzere hocaya gelmiş bir sürü hasta ile karşılaştım.Reflü ile ilgili en önemli sorun gastroenterologlar ilacı fazla kullanıp ameliyat konusunda ön yargılılar. Cerrahlarda AHMET hoca gibi sadece mide ile uğraşmayıp tecrübe kazanmadan bu ameliyatları yapıyorlar.
Nerdeyse bütün mesajları okudum.Hastalar bunu kalıp standart bir ameliyat zannediyorlar.Halbuki bu ameliyat özellikli bir ameliyat her cerrah aynı sonucu vermez.Gaz gibi sorunları bazı hastalarda fazla gündeme getiriyor ama anladığım kadarı ile %10 hastada var ve yavaş yemek sorunu azaltıyor

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
11 yıl 2 ay önce #9948 Yazan: Koray Tuncer

serkanustun Yazan:: Gaz gibi sorunları bazı hastalarda fazla gündeme getiriyor

Operasyon öncesi belirgin gaz, şişkinlik yakınmaları olanların, özellikle de bu yakınmaları reflü yakınmalarının da önüne geçenlerin operasyon sonrası yakınmaları çok daha fazla olabilir.

Hastalar operasyon sonrası tüm sindirim sistemi yakınmalarının düzelmesi beklentisindeler. Operasyon sadece, ama sadece reflü yakınmalarını, yani yanma, ekşime, ağıza acı ekşi su veya gıda artıkları gelmesi ya da öksürük, farenjit benzeri yakınmaları ön planda olanlarda bu yakınmaları düzeltecektir. Bunu baştan net olarak ortaya koymak gereklidir.

İyi seçilen olgularda operasyon tabii ki iyi bir seçenektir.

Yavaş yeme konusunda haklısınız. Yavaş yemek, iyi çiğnemek genelde gaz sorununu azaltmaya yardım eder.

Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
11 yıl 2 ay önce #9950 Yazan: serkan üstün
Bu sitenin reflü hastaları için önemli olduğunu düşünüyorum.Yaklaşık ameliyat öncesi 6 ay takip ettim.Maalesef şikayeti olanlar vaya yan etkileri yaşayanlar siteye hakim olmuş.Koray bey, bu konuyu okadar çok araştırdımki,bilgisayar mühendisliği dışında reflü uzmanlığı gibi bir hobim oldu.Ameliyat olan değişik merkezlerde yüzlerce hasta ile görüştüm,yabancı siteleri okudum.Sonuç olarak insanların şunu bilmesi lazım;reflü ameliyatı adında bir ameliyat yok her cerrahın tekniği zaman içinde gelişiyor ve uygulanan ameliyat temel prensipleri olmasına rağmen çok farklılıklar gösteriyor.Hastaların konuyu iyice araştırmadan reflü gibi fonksiyonel bir ameliyat için cerrah seçimini yapmaması gerekiyor.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Çok
11 yıl 2 ay önce #9953 Yazan: Koray Tuncer

serkanustun Yazan:: Hastaların konuyu iyice araştırmadan reflü gibi fonksiyonel bir ameliyat için cerrah seçimini yapmaması gerekiyor.

Operasyobn öncesinde vurgulanması gereken, yapılacak operasyonu sadece ama sadece reflü yakınmalarını düzelteceği, başka işlevsel (fonksiyonel) sindirim sistemi yakınmaları varsa, bunlara bir yararı olmayacağı, bu yakınmaları belki de artıracağıdır.
Geçmiş olsun.

DİKKAT: Mesajlarınızda IRC modu (nbr, mrb, ii gibi) kullanmayınız.
Cümlelere büyük harfle başlayınız, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmaya özen gösteriniz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
www.memorial.com.tr
www.drkoray.com

Lütfen sohbete katılmak için Giriş ya da Hesap açın.

Sorumlular: sinanersinömer_eutf
Geliştiren: Kunena forum